Schilderen

Aan de slag met schilderen.

Prijs in overleg

Duur in overleg

Aantal leerlingen in overleg

Schilderen

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd. Wij hebben bij elk van deze technieken een kunstenaar gezocht die expert is in de techniek en in kunsteducatie. Heeft u een vraag of wilt u een workshop met schilderen? Wij leggen het voor aan kunstenaar Melanie Banis!

De mogelijkheden:

  • een workshop bij onze tentoonstelling
  • een workshop bij jullie op school
  • advies bij eigen lessen of doorlopende leerlijn
  • ideeën voor creatieve middagen op school
  • teamtrainingen voor docenten
  • een andere wens

"Een wit blaadje dat ineens iets anders wordt als je gaat schilderen, dat is toch magisch?"

Voorbeelden van workshops in deze techniek

Groep 1 t/m 4
Zonnebloemen van Van Gogh

Zulke mooie goudgele zonnebloemen wil iedereen aan de muur. De zomer spat er af. Wat zijn de geheime trucs, hoe deed Van Gogh dat en hoe zorg je dat jouw werk ook zo lekker zomers wordt? Leer de magie van mengen, kleurbotsingen en een laagjes schilderen. Plakkaatverf op papier.

Groep 1 t/m 4
Waar is de schaar?

Kunstenaars schilderen graag spullen na, om de vormen goed te leren. Als er veel spullen bij elkaar zijn kun je vaak niet alles goed zien. Zo is het ook met ons schilderij. Schilder met plakkaatverf gekke vormen en mooie kleuren. En misschien zie je toch nog ergens een herkenbare schaar of lepel of iets anders wat je in de rommella vindt.

Groep 5 t/m 8
Schilderen als een detective

Wat zie je als je naar het stilleven kijkt? Welke kleuren en vormen zijn er, wat zie je wel, wat zie je niet? Hoe hebben andere kunstenaars naar de voorwerpen gekeken en hoe hebben ze daar een schilderij van gemaakt? We maken zelf een stilleven schilderen en gaan aan het werk met compositie. Als een echte detective zoomen we in op de details. We gebruiken plakkaatverf op groot papier.

Groep 5 t/m 8
Landschap in perspectief

Nederlandse kunstenaars zijn wereldberoemd om hun landschappen. We gaan er een paar bekijken en bespreken. Iedere kunstenaar kijkt anders en heeft zo zijn eigen technieken om ons het idee te geven dat we uit het raam staan te kijken. We maken zelf een schilderij waarin je kilometers ver kunt kijken. We schilderen op groot papier met plakkaatverf.