Tekenen

Aan de slag met tekenen

Prijs in overleg

Duur in overleg

Aantal leerlingen in overleg

Tekenen

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd. Wij hebben bij elk van deze technieken een kunstenaar gezocht die expert is in de techniek en in kunsteducatie. Heeft u een vraag of wilt u een workshop met tekenen? Wij leggen het voor aan kunstenaar Melanie Banis!

De mogelijkheden:

  • een workshop bij onze tentoonstelling
  • een workshop bij jullie op school
  • advies bij eigen lessen of doorlopende leerlijn
  • ideeën voor creatieve middagen op school
  • teamtrainingen voor docenten
  • een andere wens

"Bij mij zullen ze merken dat tekenen hard werken is. Maar de opgedane kennis kunnen ze daarna zelf toepassen in andere opdrachten."

Voorbeelden van workshops in deze techniek

Groep 1 t/m 4
Rommellalijnen (à la Joan Miró)

Wat liggen er veel spullen in de la, allemaal verschillende vormen en kleuren! Van sommige dingen zie je maar een stukje, omdat ze helemaal onderop liggen. Dat is veel te veel om na te tekenen. We maken onze eigen rommella-tekening met lijnen en vlakken. We werken met potlood, stift en kleurpotlood op A3-papier.

Groep 1 t/m 4
Houtskoolbos

Gelukkig is het winter op de tekening, dan zien we alle takken van de boom. De grote en kleine, de zwarte en grijze takken. Dan knippen we de boom uit en zetten we alle bomen bij elkaar. Zo krijgen jullie een eigen klassenbos! We tekenen met houtskool op A3-papier.

Groep 5 t/m 8
Verbouw de stad

Geen hijskranen, geen omleidingen, maar wel heel Emmen veranderen! Gebruik al je fantasie en verbouw, beschilder of verander een herkenbaar stukje Emmen. Moet het Atlastheater oranje, lopen er olifanten bij de kerk, wordt het gemeenthuis een pretpark? We werken met acrylstiften op zwart/wit foto’s formaat A3.

Groep 5 t/m 8
De muis op de zolder van… (à la Rembrandt)

Een kleine muis kruipt tussen alle spullen op de rommelzolder door. Van onderaf gezien zijn de spullen heel groot! Maar als ze naar boven klimt, en van bovenaf naar de spullen kijkt, ziet het er heel anders uit. Je maakt een kleine rommelzolder na op tafel. Je mag zelf spullen uitzoeken en bij elkaar zetten. We beginnen met potlood en maken de tekening af met pen en inkt. Dat kun je op verschillende manieren doen, daar krijg je natuurlijk tips voor.