Textiel

Aan de slag met technieken in textiel

Prijs in overleg

Duur in overleg

Aantal leerlingen in overleg

Textiel

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd. Wij hebben bij elk van deze technieken een kunstenaar gezocht die expert is in de techniek en in kunsteducatie. Heeft u een vraag of wilt u een workshop met technieken in textiel? Wij leggen het voor aan kunstenaar Linda Dijkstra!

"Textiel is een tactiel materiaal: je kan het voelen. Dit zintuigelijke kenmerk geeft een extra dimensie aan het werken met textiel."

Voorbeelden van workshops in deze techniek

Groep 1 en 2
Sokpop of handpop

Met eenvouwige technieken (knippen en plakken van textiel) maken we een leuke sokpop of handpop. Helemaal naar jouw fantasie! Een leuke eerste kennismaking met het werken met textiel met een super resultaat.

 

Groep 3 en 4
Kaartborduren

Je mag eerst zelf een patroon maken en daar maak je met naald en draad een mooi borduurwerk van. Omdat we op stevig papier werken, kan je goed zien hoe je verder moet. We gebruiken de rijgsteek, stiksteek en kruissteek.

 

Groep 5 en 6
T-shirts bedrukken

Hoe tof is het om je eigen t-shirt te bedrukken?! Je leert hoe je moet beginnen, welke verf je moet gebruiken en hoe de stof zich gedraagt. We gaan aan de slag met ty-dye, afbinden, patronen en batik. De inspiratie komt uit de hedendaagse cultuur, maar ook buitenlandse culturen!

 

Groep 7 en 8
Mode en hoofddeksels

De oudere groepen mogen zelf kledingstukken en hoofddeksels gaan ontwerpen en maken. De klas wordt een heus naaiatelier! Daarbij komen allerlei textieltechnieken aan bod: patronen gebruiken, knippen, naaien, appliqueren… Ik werk graag met stoffen die je kunt hergebruiken: van recycle naar upcycle.