Textiel

Aan de slag met technieken in textiel

Prijs in overleg

Duur in overleg

Aantal leerlingen in overleg

Textiel

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd. Wij hebben bij elk van deze technieken een kunstenaar gezocht die expert is in de techniek en in kunsteducatie. Heeft u een vraag of wilt u een workshop met technieken in textiel? Wij leggen het voor aan kunstenaar Linda Dijkstra!

"Textiel is een tactiel materiaal: je kan het voelen. Dit zintuigelijke kenmerk geeft een extra dimensie aan het werken met textiel."

Voorbeelden van workshops

Groep 1 t/m 4
Insteken, omslaan, doorhalen

In deze workshop word je uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met materialen als wol, lapjes, knopen en bandjes. We beginnen bij de basistechnieken: handbreien, punniken XXL, vingerhaken met bijzondere materialen en weven met een bijzondere tool.

Groep 1 t/m 4
Portret à la Picasso

Met bijzondere en textiele materialen ga je een portret maken. Niet door te schilderen maar door te knippen, plakken, naaien en borduren we gebruiken textiele materialen als wol, lapjes, stofjes, bandjes, kantjes, randjes en knopen en andere bijzonderheden. We kijken naar een inspiratiebron uit de kunstgeschiedenis: Picasso.

Groep 1 t/m 8
Tas kleuren met pigment uit de natuur

In deze workshop passen we verschillende ecologische en duurzame technieken toe en kleur je een t-shirt of tas d.m.v. eco-print. Je leert je over kleuren met natuurlijke verfstoffen en bedrukken met patronen en motieven op natuurlijke wijze, met materialen die je zomaar om je heen hebt kunnen kunt vinden, zoals planten en afval. Interessant, leerzaam en ook nog eens goed voor het milieu! (Neem zelf een wit T-shirt of stoffen tas mee.)

Groep 5 t/m 8
Head-Dress

Hoofddeksels en verentooien zijn door de eeuwen heen belangrijke mode-items. We versieren ons graag van top tot teen. In deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met haarsieraden en hoofdtooien. Materialen als veertjes, kraaltjes, draad en handgedraaid koord, maar ook karton en gekleurde folders zijn basismateriaal om zelf een uniek haarsieraad te maken. We eindigen met een mini fotoshoot.